3. aug, 2017

UnghundsSm Nöt

Förra helgen var det UnghundsSm på nöt i kristianstad. Dom 15 högst rankade unghundarna i Sverige var med. Gabe var den hunden med minst erfarenhet på djurslaget och näst yngst i startfältet.

Dag ett gick på 12st skvigor. Gabe starta som nr 6 och gjorde en helt grym runda. Han var helt i min hand och underbar att köra. Vi jobbade med varann.( Ni som känner oss vet hur vi brukar ha det.)  Vi skrapa ihop 137p av 150 möjliga, varav 6 bort i hämtet. Detta gjorde att vi ledde med 9p till tvåan inför nästa dag.

Och nästa dag var dom 9poängen  välbehövliga 🙂 6kvigor i flocken och banan slutade med momentet lastning som visade sig bli det avgörande momentet (20p) Gabe och jag lastade inte och hade inte en felfri runda fram till den heller. Men även dag två var han så fin att köra. Lite hetare, men ändå var det han och jag. Bäst av allt. Full pott i hämtet 😀 Vi slutade på en 3e plats och jag är så himla glad. Tror jag var gladast av alla. Ja det var jag.

Nu ska Gabe ha semester ett tag innan vi återupptar träningen. Nu vet jag hur det kan kännas att köra han, så det är det vi ska försöka hitta på fåren också.

Dela den här sidan