23. maj, 2019

Tävlingarna är igång

Det har varit intensivt med tävlingar nu i vår. Yes har gått jättefint och vi fick våra poäng till kvartssm. Hon drog även till med vinst i häckeberga. Det är stort 🙂. Tyvärr har hon problem med tårna, så det blev inga fler starter. Så vi kommer otävlade till KvartsSm, som jag hoppas kunna starta.

Taran har fått hänga med på ik2. Hinner inte åka på både ik1 och ik2. Det har jag inte fått ångra. Hon har varit helt fantastisk. Vilka hämt, vilken hjärna, ja vilken hund. På stora banor har hon visat att hon har där att göra. Känns jätteroligt. Hon har skrapat ihopa 35p till UnghundsSm och 22p till KvartsSm.  Det var inte inräknat i min ekonomi, men vi får ju testa. Alla erfarenheter är bra 🙂 

På hämtet i Häckeberga försvann får och hundar 10-11 sekunder bakom en backe. Marianne som ställde ut alla flockar, delade ut ett specialpris, "Bäst bakom kullen". Taran fick detta. Helt galet. Lilla Taran just 2år fyllda. Mycke skryt kanske, men när man inte vet hur länge Yes kan vara med på banan och man känner sig lite ledsen för det och Taran bara kommer ut och levererar. Ja då måste man bara får skryta lite. 

Nu håller vi lite träningssemester (semester från träning). Fokus på att Nöttävlingarna ska bli bra. Gabe drar ett tungt lass där. Han är en klippa när vi vallar in djuren 🙂

Alma och Duffy ska få lite hårdträning nu. I Aug ska dom på UngdomsSm i agility. Dom kämpar också för att få till det på tävling. Alltid händer något. Duffy går riktigt bra på träning, så det kommer nog. 

Dom har också varit på kurs hos Marianne och hos Caroline. Fortsättning i vallningen följer.

Dela den här sidan